Veel gestelde vragen

Bij sommige QUADRO pakketten is de aangewezen leeftijd tot 4 jaar. Natuurlijk kan er ook door oudere kinderen met QUADRO gespeeld worden. Waarom wordt deze leeftijd dan aangegeven? Het geeft je een idee van hoe lang het specifieke QUADRO pakket leuk is voor een kind van de vermelde leeftijd rekening houdend met de grootte en de complexiteit van de QUADRO constructies. Om  QUADRO uitdagend en interessant te houden voor je kind, kan je het  altijd ombouwen tot een ander QUADRO model – eventueel aangevuld met andere QUADRO onderdelen. 

Wanneer je kind groeit en zijn mogelijkheden toenemen kan je de constructies groter en meer complex maken door andere onderdelen of uitbreidingspakketten toe te voegen.  Alle QUADRO onderdelen zijn compatibel met elkaar. Voeg een glijbaan toe voor glijplezier, verbouw je speelhuisje in een auto, voeg een zwembad toe voor verkoeling, ...  QUADRO kent geen grenzen. 

QUADRO is hoofdzakelijk gemaakt uit polypropylene (PP) en hoge-densiteit polyethylene (HDPE), beiden zijn bewezen veilig voor voedselverpakking en containers.

PPPolypropylene (PP) en hoge-densiteit polyethylene (HDPE) worden gemarkeerd met de recyclage codes 5 en 2.

Polypropylene is een van de meest neutrale plastieks en bestaat uit slechts 2 elemementen: carbon en hydrogen. Beide plastieks worden beschouwd als veilige, niet gifitge en milieuvriendelijke alternatieven op andere soorten plastiek.HDPE

QUADRO is veilig.  Het is vrij van PVC, BPA, PAHs en phthalates. QUADRO onderdelen voldoen aan de Europese veiligheidsnormen voor speelgoed (EN 71).

Onze veiligheidscertificaten:

 • DIN EN 71-1:2013-12*
 • DIN EN 71-3:2013-07*
 • DIN EN 71-8:2013-8:2011-11*
 • ZEK 01.4-08 / QMA 2001.1284*
 • DIN EN 15777 / QMA 2001.1300
 • DIN EN ISO 17294-2
 • TÜV GS (01/27/2014)

* 50 kg test value

Het materiaal waaruit QUADRO vervaardigd is wordt ook gebruikt voor voedselverpakkingen waardoor deze resistent is voor temperaturen tussen de -10°C en 40°C.

Opmerking: Opgelet bij lage temperaturen, bevroren water op panelen zorgt voor gevaar op uitglijden.

Ja! Alle QUADRO onderdelen zijn compatibel met elkaar, helemaal terug tot in 1979. Wij raden wel aan om de oudere onderdelen te controleren op barsten, verweking of andere schade alvorens te starten met bouwen. 

Een goede manier om de QUADRO te testen is om een kubus met buizen 35 cm en een paneel te bouwen en deze onder een gewicht van 100 kg te plaatsen. Een lichte buiging van het materiaal is normaal en zal zich herstellen nadat het gewicht terug weggehaald wordt. We adviseren ook om de oudere onderdelen te reinigen alvorens ze te combineren met de nieuwe onderdelen, zand en vuil kunnen het plug-in systeem bemoeilijken.

Op zoek naar inspiratie? Bezoek de QUADRO Model Database. Aanvullend, kan je je eigen constructies in 3D ontwerpen door gebruik te maken van het QUADRO Design Program (Windows). Click here to download.

Dit is afhankelijk van de constructie. Een kubus bestaande uit 35 cm buizen en een paneel kan een gewicht van 100 kg dragen zonder te breken of beschadigd te zijn. Het paneel zal lichtjes buigen maar zal zijn vorm terug krijgen wanneer het gewicht verwijderd wordt. Leuk weetje: een QUADRO frame 2 x 2 ( 4 gekoppelde kubussen) verstevigd met een plexiglass bovenkant heeft het gewicht van een 5-ton wegende Afrikaanse olifant doorstaan.

Neen. Over het algemeen is QUADRO gebruik zonder leeftijdsgrenzen. Wanneer een bepaalde constructie niet langer geschikt is voor het opgroeiende kind, kan het aangepast worden aan de behoeften.

Je kan bouwhandleidingen en andere informatie over QUADRO pakketten downloaden via de QUADRO Model Database.

QUADRO is behandeld met een ultraviolet (UV) stabilisator zodat deze beschermd is tegen de zon en het verbleken door de zon. Hou er echter rekening mee dat er niets volledig bestand is tegen de kracht van de zon. Over langere tijd zal QUADRO geleidelijk zijn glans beginnen te verliezen.

Ja. QUADRO is vervaardigd uit polypropylene (PP) en een hoge-densiteit polyethylene (HDPE). Deze zijn resistent tegen zout, zuren, vet en detergent. Hou er wel rekening mee dat wanneer QUADRO vaak blootgesteld wordt aan chloor en zout water de Quadro glans eerder dan normaal zal vervagen.

QDF files zijn beschikbaar voor download op de QUADRO Model Database. Hier vind je alle informatie over de verschillende basispakketten en de mogelijke constructies.

Een QUADRO Design File (QDF) bevat een 3D model van een QUADRO constructie. Het is volledig aanpasbaar met het QUADRO Design Program (Windows). Click here to download.

Het is ook mogelijk om je eigen QUADRO constructie te ontwerpen en de QDF opslaan voor later gebruik.

Het QUADRO Design Program (Windows) is ontwikkeld om dit te doen. Dankzij het 3D programma kan je je eigen QUADRO constructies creëren en aanpassen. Click here to download.Het programma opent “QDF” files. Starten vanuit een QDF file van de QUADRO Model Database en deze aanpassen naar eigen wensen is ook mogelijk.

Ja, natuurlijk! QUADRO is een constructiesysteem met buizen, verbindingen en panelen waardoor er ontelbare bouwmogelijkheden zijn.

Normaal gezien is het uit elkaar halen van de QUADRO onderdelen even snel en eenvoudig als het bouwen er van. Het kan echter moeizamer gaan onder bepaalde omstandigheden:

 • Wanneer het voor verschillende jaren opgebouwd geweest is. 
 • Wanneer het aan verschillende weercondities is blootgesteld geweest. 
 • Wanneer het opgebouwd is in een zanderige omgeving. 

Dit probleem is omkeerbaar. We raden het volgende aan:

 • Spuit de QUADRO constructie af met water de dag dat je het uit elkaar wil halen. (Sla deze stap over bij temperaturen rond het het vriespunt)
 • Haal de QUADRO uit elkaar op de middaguren, wanneer de temperatuur het hoogst is. 
 • Wanneer de bovenstaande stappen niet voldoende werken, kan je een mild smeermiddel gebruiken om de wrijving tussen de onderdelen te verminderen. 
 • Verzeker je ervan dat de schroefsleutel goed past op de schroeven. 
 • Verwijder eerst alle schroeven uit de constructie alvorens de onderdelen uit elkaar te halen. 
 • Wanneer de constructie volledig gedemonteerd is reinig de QUADRO grondig zodat zand, vuil, gras,.. verwijderd is. 
 • Beschadigde onderdelen dienen vervangen te worden door nieuwe. Alle nieuwe QUADRO onderdelen zijn compatibel met de oude onderdelen (sinds 1979). 

Om het water onder het aftap ventiel te verwijderen, ga naar het andere uiteinde van het zwembad en hef het lichtjes op om het water verder te laten weglopen. Wanneer het waterniveau laag genoeg is kan je het zwembad volledig omdraaien.

Dit is een biofilm. Hoe langer water in het zwembad blijft, hoe meer natuurlijke bacteriën zich vormen in het water, dit vormt een slijmerige substantie op de oppervlakte. We raden aan om het water dagelijks (of minimum om de 2 dagen) te verversen. Reinig de zwembadfolie met huishoudelijke producten.

Een belangrijk aspect bij het ontstaan van statische elektriciteit is de mate van luchtvochtigheid. Hoe droger de lucht is, hoe hoger de elektrostatische lading. Indien er veel hinder is kan het gebruik van een luchtbevochtiger overwogen worden.

Bovendien kan de ondergrond zoals laminaat, rubber ook statische elektriciteit uitlokken. Het gebruik van vochtige handdoeken onder de constructie kan dan helpen.

Het bevestigen van de glijbaan onderdelen is iets minder eenvoudig dan het buis-verbinding plug-in systeem. Je kan de glijbaan beter met 2 personen monteren. De onderdelen moeten goed op elkaar aansluiten zodat de schroef gemakkelijk kan vastgedraaid worden. Het gebruik van een platte schroevendraaier kan nodig zijn om meer kracht te kunnen plaatsen.

Dit is een normaal neveneffect van het materiaal waaruit QUADRO is opgebouwd (polypropylene PP en hoge densiteit polyethylene (HDPE). Overbelasting van het QUADRO onderdeel kan dit veroorzaken. Dit is onvermijdelijk. Belangrijk is dat dit enkel een "cosmetische" schade is - structureel is het onderdeel nog in orde en je kan het blijven gebruiken.

Opmerking: Onze 6-jaar garantie op QUADRO dekt enkel gebroken of beschadigde onderdelen en niet cosmetische schade (witte strepen, verkleuring).

De kleuren zijn zoveel mogelijk gelijkmatig verdeeld. Niet ieder bouwpakket heeft een even aantal onderdelen, waardoor gelijkmatige verdeling niet altijd mogelijk is.

Deze is vervangen door de dubbele buis verbinding Dit onderdeel werkt op dezelfde manier, namelijk het koppelen van 2 buizen die parallel naast elkaar lopen. Door het nieuwe design van deze verbinding is de stabiliteit en anderzijds de flexibilteit in de mogelijke toepassingen toegenomen.

Dit is zeker mogelijk! Gebruik wel geen temperaturen boven de 40°C.

Aarzel niet om ons te contacteren! Wij beantwoorden deze met plezier.